Långfredagens busunge!

 
                                          Älskade prins! Håret full i jordgubbskräm och kladdig som få :)
 
Hej!
 
Denna dagen har varit helt mobilfri och vi har fått mycket gjort. Skön familjedag hemma som resulterat i att Alve´s rum är som gott som klart då golvet nu ligger på plats, gården är krattad, tvätten hängd och huset luktar nystädat. Sen har vi busat och lekt också en massa :)
Alve är kinkig på kvällarna och vaknar till flera gånger efter att han somnat kl 18.30. Han har alltid krånglat på nätterna men nu även på kvällarna. Det blir så frustrerande för oss och jobbigt för honom med.. stackars liten..
Önskar att han kunde berätta vad som är fel eller jobbig..
 
Alve har fått både påskägg och påskbrev fyllda med smarrigt godis idag. Här har dom som tradition att barnen ritar påskbrev, fyller dom med godis och kastar in dom hos grannar eller vänner. Där jag kommer ifrån ritar man påskbrev, lägger dom i en korg och delar ut dom till grannarna. Så brukade man få lite godis, frukt eller en peng på varje ställe som man kom till. Alve fick en kratta i sitt påskägg idag av oss och kastruller till sitt kök..Han vill vara med och hjälpa till ute så då fick han en mer anpassad kratta. Fast den fick så klart inte plats i ägget ;)
 
kram!
Emelie
 
 

Torsdag

hej hej!
 
Igår var vi och hämtade en växasäng till Alve som jag hittade på en köp och sälj sida. Egentligen hade vi tänkt vänta men när jag fann den kunde jag inte motstå den. Den ser ut precis som en sån säng som jag hade tänkt till honom. Med lite färg och med en ny madrass kommer det att bli jättebra! Lägger in en bild senare..
 
I helgen blir det till att sjunga på ett dop igen, ska bli kul! Your Song av Elton John och Sången till friheten av Björn A har dom valt. Så här övas det! ;)Lill killen skulle heta Elton så då passade sången bra :)
 
Här åker tapeten upp :)
 
Kram!
 

Blogg paus

Hejsan! Kanske har ni undrat vart jag tagit vägen? Det har varit mycket att stå i med jobb och renovering så jag har inte orkat masa mig till datorn och skriva något..Hoppas att jag blir förlåten och att ni forsätter att följa mig :) I helgen fick vi äntligen till det med tapetseringen. Tack Camilla och svärfar för barnvaktshjälpen, ni är guld värda! Målade alla ytor som var kvar, fönster, lister och golvsocklar. Sen målade vi väggarna vita så att det inte ska lysa igenom något. Tre av väggarna är vita och en fondvägg blev det med den blå tapeten "Vintage" från Boråstapeter. Tyvärr så fattades lite så vi måste köpa till en rulle.. I våd bara, typiskt! Vi blev så nöjda och jag vill börja fixa med en massa "lulllull" nu men golvet ska läggas först. Hade från början tänkt att behålla det fina trägolvet som var men insåg väl att en massa stora springor inte är så praktiskt i ett barnrum. Tänkte även på att nåta mellan springorna, men vi besämde oss för att lägga dit ett nytt golv. Får se om det blir parkett eller ett furugolv. Med furugolvet får vi samma känsla som det som ligger men inga springor. Det kan vi måla i den färg vi vill, lutar mot vit lasyr, helvitt eller ljusgrått. Heltäckningsmattor och plastmattor vill jag inte ha då jag är uppvuxen med det och minns känslan av när pappa la in trägolv i hela huset. Jag tycker att huset får en charmigare karaktär. Ialla fall den känslan jag vill åt, bara fötter på ett trägolv... Kan lägga in bilder ikväll så får ni en liten titt! Kram! Emelie

Lördag

Hej! I torsdags åkte jag och Alve upp till mor och far i Hagfors. Vi stannade 2 nätter och det var roligt för lillen att få träffa sin älskade mormor och morfar. Hann med att träffa min systers familj, farmor, mormor och hennes Tage. Blev en spontan, oplanerad liten tur då vi insåg att det var ett tag sen vi var dit. Fick ta den kära gamla bussen som tar 2 h nästan, ner till karlstad idag..Nu var jag ironisk. Den turen har man åkt så många gånger och det är inte roligt. Med bil tar det runt 1 h..Fick gå upp 05.30 imorse för att vara nere i tid och öppna butiken i Karlstad. Min älskade C och Alve sov så gott när jag tassade ut ur gästrummet imorse. Men men nu med lite kaffe i magen så ska vi väl fånga denna dagen också ;) Kram på er! Emelie

Loppisfynd!

Hej!
 
När mina 2 systrar var här i helgen så passade jag på att visa dem stan, självklart också en loppis där man kan fynda en del samt en charmig liten lantbutik som ligger i en lada utanför stan som heter "Tinas Ting"
Dom fick varsitt kuvert i födelsedagspresent av mig med varsin peng att handla för :) Tänkte att det kunde vara kul då dom aldrig hade varit där. Själv köpte jag mig en stor ute/inne kruka som var riktigt snygg, får se vart den hamnar.Kanske ute vid entrén..Kan visa bild på den senare.
 
 
 
Denna snyggelisnygga kruka/skål/vas fyndade jag för 8 kr på loppisen :) Som hittat!
 
 
 
Kram!

Hallon och choklad

 
Chokladbollar med kokos, mums!
 
 
 
 
 
Hallongrottor :)
 
 
 
 
 
Heej!
Jag och Alve har bakat lite godsaker, eller rättare sagt Alve åt mest av godsakerna :)
Några mumsiga chokladbollar och goda hallongrottor bev det, snabbt och lätt!
Perfekt till torsdagsfikat, syndar lite idag ;)
 
Ha en fin torsdag!
Kram!
Emelie
 
 
 
 
 
 

Newbie

 
Hej du söta!
 
Har ni sett att Kappah har lanserat nya Newbie kläder och gjort större storlekar? Me like :)
Detta har jag klickat hem till Alve:
 
 
 
 
Bilderna är lånade från www.kappahl.se Kolla in deras hemsida :)
 
tjingeling!

Kusin kärlek :)

 
 
kom ska du få en puss!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Söta!

Barnvagn

Heej!
 
Varit lite stilla på bloggen :)
Mello lördagen i karlstad var kanontrevlig, Robin med låten "You" var min favvo. Han är så duktig! Så jag höll på honom sen genom finalen i lördags också och tycker att han är en värdig vinnare!
 
Vi har köpt en ny barnvagn under veckan och jag är jättenöjd. Vi har haft en Brio Happy, med liggdelen i plommon färg samt sittdel i svart och vi har varit så nöjda med den. Nu ville jag ha en lättare och smidigare vagn till Alve som blir en perfekt vår vagn. Slog till på denna:
 
 
Phil & Teds Explorer. Det som är så bra med denna, förutom att jag tycker att den är snygg också ;) är att man kan sätta till en syskonsits sen när vi bestämmer oss för att ge Alve ett syskon. Så behöver man inte ha en så bred vagn :)
Mycket nöjd!
 
Så här ser Brio Happy ut, fast vår var som sagt plommonlila :)
 
 
 
 
 
Ta hand om dig!
Kram
Emelie

Mello lördag

Tjingeling! Idag är det Mello kväll i karlstad och eftersom jag jobbar helg här så tänkte jag att varför inte gå och kolla. Min vän Malin och jag ska till löfberg lila arenan och kika. Har inte hört alla bidrag men ser fram emot mellanakten och Pers´s mellansnack. Peter kommer ju också att förgylla kvällen. Jag vet..Men jag har alltid gillat honom! Under vecka som gått har jag hunnit fixa en massa, jobbat, vårstädat och fått massage, underbart att få unna sig! Eller som massören sa:-säg inte att du unnar dig, du är VÄRD detta :) Dock gjorde det väldigt ont då jag hade en massa knutor som skulle bort. Så det var skönt och gjorde ont emmellanåt! En sak som jag aldrig testat förut var att hon satte sugkoppar på ryggen, för att öka cirkulationen. Av dem har jag 3 stora blåmärken nu så det är tur att jag inte ska gifta mig ;) Min syster har nu kommit hem från Barnhemmet i Estland där hon varit och gett gåvor, skänk pengar från välgörenhetsgalan i Hagfors samt lärt barnen dansa. För er som inte vet det anordnade hon en konsert i Hagfors kyrka där inträdet och gåvorna gick till barnen i Estland. Hon och hennes gamla musikal klasskompisar från Balettakademin i Göteborg uppträdde och det var väldigt lyckat. Tyvärr kunde inte jag vara med och sjunga då jobbet fick gå före, men jag känner mig stolt över dem som medverkade samt för min älskade syster. Är så nyfiken på bilderna från barnhemet! Jag själv sjunger inte så mycket nu men fick en bröllopsförfrågan i går och det är kul att fortfarande hålla det igång med dop, bröllop, begravningar osv. Då tänker man tillbaka på tiden på Kulturama i sthlm, åren utomlands som showartist, olika uppträdanden och körslaget med Rongedalskören.. Allt kommer tillbaka :) Ha en skön lördag, var rädda om varann! Kram! Emelie
RSS 2.0