Vinterland

Hej söta du!
 
Dagen började med en promenad nere på isen tillsammans med Annie, Vincent, Sabine och Joline. Samt alla hundarna. Kul att isen är såpass tjock att man kan gå på den och få en fin vy över staden.
Stannade till i båthamnen i kanten på en brygga och fikade. Kladdkaka och kaffe, mums!
 
Hamnen där det vanligtvis är fullt av fina båtar
 
 
Lilla A med sitt russinpaket :)
 
 
 
Kram!

Leksaksförvaring

 
 
Detta är Alves leksaksförvaring i vardagsrummet. Ropade in en låda på auktion och målade den samt gav den en liten text. Dock handskriven så den är inte perfekt :) Sydde en påse till insidan men som tyvärr halkat ner lite på bilden. Satte på 4 st hjul under så att han ska dra den dit han vill. Funderar på att göra en låda till böcker som han kan ha på sitt rum..
 
Kram!
Emelie

Vinterkinder

Detta är enligt mig dom bästa ansiktsprodukterna. Har haft problem med hyn och fullkomligt älskar Biotherms serie. Dom räcker länge och återställer balansen i huden. Perfekt nu när man har vintertorr hud.
 
Hej!
Idag fick vi en skön morgonpromenad tillsammans med Annie och lille Vincent. Blev bjuden på paj och kladdkaka efter att jag hämtat Alve på dagis. Så kul att vi funnit varann jag och Annie :)
 
Hoppas på att vi kan få mycket gjort ikväll i barnrummet..
 
Kram till er!
 
 

Helgmys

 
 
 
 
Hejsan!
 
Igår hade vi mina föräldrar här på besök vilket Alve och vi uppskattade jättemycket. Det var nog 2 månader sen sist och när dom anlände igår var vi nere på isen nedanför oss och pimplade.
Vi tog med oss varm choklad och smörgåsknyten och drog fram Alve i pulkan på isen. Som sagt han ÄLSKAR pulkan:)
C fick en liten firre så den åkte i tillbaka, annars var det ingen fiskelycka. Det var skönt att få komma ut lite och busa i snön. Alve ville hälsa på alla hundar och skidåkare som drog förbi :)
 
En hel del blev gjort i barnrummet. Taket är klart, golvsocklar har kommit på plats, väggarna har spacklats och slipats. Ska fixa lite ikväll också, skönt när det närmar sig!
 
Nu ska här läggas en trött Alve, må gott!
 
Kram
 
 
 
 

Barnrum

Mattan, tapeten och tyget till gardinerna som ska vara i prinsens rum..
 
Tapeten
 
 
Söta spårvagnen från Anskuskammare.se..
 
 
Kram!

Spegel, spegel på väggen där..

 
                                                                                   Före
 
 
                                                                                      Efter
 
 
 
 
Ett av mina färdiga projekt :)
 
Kram!

Före bilder

Hej hej!
 
Idag har vi en hemmadag igen, lillprinsen fick åka hem från dagis igår med feber. Han mår bättre idag men är extra sliten. Stackaren! Vaknade till flera gånger under natten och fick Alvedon så att febern kunde gå ner.
 
Här kommer en bild på en gunghäst som jag köpte på en loppis för 100 kr, den var helt i furu så nu har jag slipat och målat den. Har tänkt måla dit någon text, ögon och man.. Just nu ser den ut så här:
 
 
Kan visa hur det blev sen :)
Här är en av dom fyra stolarna som jag köpte på auktion, dom ska få en sväng med slip pappret och penseln när tiden finns!
 
 
Ha en fin tors och ta hand om dig!
Kram!
 

Hallglimt..

 
 
 
 
 
 
 
 
Kärlek!
 
 
 

Mamma och Alve dag

Hej fina!
Idag är jag och lillen lediga från jobb och dagis, har varit lite ifrån varann så nu får vi passa på att gosa :)
Måste visa detta söta som jag hittade i Göteborg! Berättade om villervalla butiken i haga där jag och Annie fyndade, här är sommardressen därifrån samt världens snyggaste lilla halsduk från United Colors of Benetton, den kommer att bli snygg till Alve´s snygga skinnjacka i vår!
 
Kram på er!

Söndag

Tjingeling!
 
Igår pratade jag om Mellon som jag såg fram emot och skulle sitta bänkad framför.
Tyvärr missade vi hela showen :(
Jag och min vän Sandra var till puben Harry´s och träffade gamla killkompisar. Det var så trevligt att vi inte ville pallra oss hem för att se Melodifestivalen..Blir till att se reprisen ikväll på svtplay!
Det var 3 ganska nyblivna pappor och 1 blivande pappa som vi mötte upp. Där kom vi, 2 barnsmamman Sandra och jag, mamma Emelie, vad livet har ändrats!  Vi kunde inte hålla oss från att prata bebisar, barnvagnar, förlossningar, hus mm. När vi äntligen kommit ut för att ta en öl :) Fast det är klart att det inte bara blev om det, riktigt trevligt var det iallafall!
 
Jag har gått och varit nyfiken på vad vi ska få för nya grannar. Huset brevid oss har blivit sålt, och snart är det dags för dom nya att flytta in. Våra nuvarande grannar har varit borta mycket och idag fick vi äntligen veta! Det kommer att flytta in ett ungt par i vår ålder. Kul! Låter som att jag är västa Ove Sundberg haha. Jag har bara hoppats på att eftersom huset ligger så nära oss att det vore trevligt med ett ungt par. Som kanske kommer att ha barn i Alve´s ålder. Får väl gå dit med en god paj som dom gör i Desperates Housewives:)
 
Må gott!
Kram!
 
 

Mello lördag!

Hej på er!
 
Idag är det dags för Melodifestivalen igen och min vän Sandra som vanligtvis bor i Bålstad är i stan. Jag jobbar denna helgen i Karlstad på Headspot och det passar perfekt att hon är här samtidigt :) Då kan vi umgås som förr och prata minnen men också om livet som pågår nu och uppdatera varann. Härligt! Vi ska självklart se på Mellon också. Hoppas att det är en låt man faller för denna gång, hitills har ingen känts självklar..
 
För er som undrar vad som händer i barnrummet hemma så har taket grundmålats 2 ggr med vit färg och halva taket har målats med den riktiga färgen. Ser ut att bli riktigt bra! Först funderade jag på om man skulle försöka spackla igen lite spikhål mm men det är snyggt att det är lite " ovårdat". Blir charmigt så! Får se vad C hinner med i helgen i rummet. Blir en far och son helg, vilket jag tror dom också kan tycka e skönt :)
 
I går kom min sambo´s bror med våra stolar som jag ropat i på en auktion. 4 rokokko stolar som ska målas vita och kläs om. Det kommer ta sin tid och känns inte som prio ett just nu men jag återkommer med före- och efter bilder sen!
 
Ha en fin dag!
 
Kram
Emelie

Kärlek och busiga barn..

Hej!
 
Hoppas att du hade en fin alla hjärtans dag! Min var fylld med kärlek, min C hade gjort middag och köpt rosor som stod i en vas efter att jag kom hem sent från jobbet. Hade en del kunder under dagen som köpte presenter i butiken till sina nära och kära. Tycker att alla får fira som man vill, själv så tycker jag att man kan visa sin kärlek för någon närsomhelst utan att det behövs en speciell dag men det uppskattas ändå väldigt mycket när någon visar sin kärlek. :)
 
 
Snöbus med lillen idag :)
 
Kram!

Onsdag..

Hej söta!
 
Igår skulle lillen få sin 18 månaders spruta och eftersom jag åkte iväg och jobbade i Karlstad så fick C ta honom till Bvc. Han berättade att lillen gråtit hela tiden. Usch ont i mamma hjärtat! Det gick bra iallafall..
 
Har sovit hos min syster inatt och fick se dom inköp hon hade gjort till sin bebis i magen:) Små söta kläder mm
Tänk att det ska komma en liten till snart. Den 25 juni är bebisen beräknad att komma och vi väntar med spänning!
Min 2:a systers dotter Meja är två och Alve är ett år så det är roligt att barnen blir i samma ålder och kan leka med varandra!
 
På Headspot i Duvan har vi just nu bra erbjudanen på produkter från tex Joico. Kom in och fynda vetja!
 
Kram
Emelie

Dagens tips!

Go morgon!
Dessa underbara skålar från Ib Laursen fick jag av en vän, slickepotten heter Mynte och är också därifrån.
Nu har Ica tagit fram liknande skålar fast i melamin plast för en riktigt bra peng. Dom finns i olika färger och utföranden..Själv så är jag svag för dom turkosa :)
 
 
 
Stor kram!

Söndags fix och busiga barn!

Go kväll!
 
Så här såg rummet ut för en stund sen, har precis grundmålat taket så nu är det ganska vitt. Ska stryka det med grundfärg 1 ggn till och sedan på med den riktiga färgen. Vi är ett bra team min sambo och jag, jobbar i skift :)
 
 
Det ser så hemskt ut på väggarna, tapeten var svår att få av på vissa ställen och lättare på andra. Ska stryka på en primer som får det att släppa bättre. I hörnet satt ett köksskåp som vi tagit ner. Det har varit ett kök här förr, så "skafferiet" ska vi göra om till en garderob .
 
 
Denna byrå fann jag på Jysk, den hade svarta lådfronter och jag kunde inte hålla mig från att måla dom vita direkt, fick sedan en annan idé som jag kan visa senare! Tror att denna blir bra som leksaksförvaring åt lilleman! Han kikar in ibland och jag förklarar för honom att det är hans nya rum, han svarar hela tiden
-neeej! Hans favorit ord just nu :)
 
 
Älskade busungen i sin pyjamas och pappas keps!
 
 
 
Hoppas att din dag varit bra!
Kram
Emelie
 
 
 
 

Sköna Lördag

 
 
Hej!
 
 
Denna lördag har vi promenerat ner till stan och fikat med Alve´s kusiner och deras mamma Camilla. Det var kallt idag också och vi var ordentligt påpälsade när vi gick. Camilla och jag har hängt ihop sedan vi föddes och idag är vi tillsammans med varsin bror och bor i samma stad :)
 
Vår vänskapshistoria är lite rolig. Det hela börjar med att våra mormödrar,( som dessutom är norska båda två) var vänner och grannar i en liten by som heter Likenäs. Deras döttrar lärde känna varann (våra mammor) flyttar till Hagfors båda två och får barn samma år. När jag och Camilla föds bor vi grannar, Camilla och jag hamnar på samma dagis och innan dess är hon dagbarn hos min mamma. Vi går på olika skolor men hamnar i samma klass 7-9..Sedan flyttar vi åt olika håll men har tät kontakt genom alla år. När hon sedan skulle döpa sin dotter, skulle jag få äran att sjunga på dopet. Väl där träffade jag min kärlek C, broder till hennes sambo. Vi brukar skoja om att vi minsann träffades inte på krogen utan i kyrkan :)
Inte visste jag att jag en dag skulle bo i samma stad som Camilla och att mitt barn skulle bli kusin med hennes barn :)
Så kan det gå!
 
Nu ska vi få besök av Alve´s farfar och vi ska förbereda lite inför kvällen då det är Mello! Jag har alltid älskat Melodifestivalen och min familj har varit som i "Livet är en slager", där mina 3 systrar och jag mimat framföt tv:n och kunnat varenda låt :) Idag ska mamma, pappa, syrran och sambon kolla på den i Gbg men jag nöjer med med att sitta hemma...Inte bitter ;)
 
Hoppas att du får en trevlig lördag och att rätt låt vinner!
 
Kram

Fredag!

Hejsan!
 
Snön ligger tung på marken, nu är det riktigt kallt och jag längtar efter våren.. Jag och Alve har varit på Öppna förskolan igen en sväng idag. Alve tycker att det är spännande med alla barn och det finns mycket att titta på och leka med. Pyssla och att springa runt med dockvagnen är favoritgrejerna :) Han blev kallad för tjej idag vilket jag tror beror på att han hade en ceriserosa jumper på sig. Blev fnissig då han verkligen ser ut som en liten pojke..
 
Ingen fågel i sikte...
 
dmåla
 
Må gott!
 
Emelie
 
 

Före och efter..

Go kväll!
Här kommer 2 st före och efter bilder på lille Alve´s söta fotölj. Den heter Agen och kommer från IKEA, har målat den vit och sytt en liten dyna till den. Dynan kommer också från IKEA, klippte upp den och sydde om den, billigt och bra! Gillade tyget! Tyvärr hamnar mina bilder lite konstigt, har inte riktigt lärt mig detta än :)
 
Idag tog vi en tur till Öppna förskolan, våran vän Annie och lille Vincent 6 mån hängde med. Blev en skön promenad och en fika på stan efter. Kunde inte hålla oss :) Från semlorna alltså!
Tyvärr är det inte så lätt att ta sig fram nu med barnvagnar eftersom det fortfarande ligger mycket snö på alla trottoarer och gåbanor. Men vi plogade oss fram!
Blev en liten pulkatur med Alve också när vi kom hem. Han vevar i armarna av glädje när han får syn på pulkan.
 
Renovering av barnrummet har min älskade C hålilt på med ikväll. Lister ska sättas upp och snart ska det grundmålas. Har kollat runt på lite barnrumsinspiration..Tapeten har vi redan köpt, det blir en ljusblå tapet med vita prickar på. Den ska sitta på en vägg och så ska vi måla vitt på dom övriga väggarna. Först tänkte vi ha vit tapet där vi kommer måla, men eftersom det är ett barnrum kanske det är lättare att måla över dom märkena som kommer att bli. Vad tror ni?
 
Varma kramar!
Emelie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kära Göteborg!

Hej!
 
Ett litet uppehåll blev det men nu är jag här igen:)
I helgen lyxade vi till det med 2 nätter på Hotell i Göteborg. Jag, min pojkvän C och lille Alve åkte ner tillsammans med goda vänner som också har en liten son. Vi bodde på hotell 11 i Eriksberg, jättetrevlig hotell med bra service, rymliga rum och såå god hotell frukost!
 
Det blev en helg med god mat, shopping och en känsla av en liten minisemester. Min syster och sambo som inte bor långt ifrån hotellet passade vår lille son en stund vilket uppskattades av både honom, dom och hans föräldrar.
Det händer inte så ofta att vår son är borta från oss då min familj bor i en annan stad och att C har liten släkt. Så dom få stunderna känns det lite skönt även om han är den bästa som finns.
 
Ska rekommendera 2 st butiker i lilla Haga. Min favvoaffär Haga hem där det finns underbar inredning till hemmet. Samt Villervalla outlet som ligger brevid. Där fyndade både jag och min vän Annie. Hittade en gullig sommar dress till Alve i regnbågens alla färger. Känns kul att köpa lite färg till honom nu när våren och sommaren närmar sig. Gillar annars mkt vitt, grått och dova färger,Pompdelux och Newbie har verkligen varit favoriter men nu när vinter är över så ska det bli mer färg!
 
Som tur var gick både resan dit och hemfärden bra med våra små i bilen och dom sov mestadels. Synd bara att det inte finns så många bra ställen att stanna vid på vägen, dom flesta känns rätt sunkiga och maten är inte så bra. Någon som har bra tips på lunchställen Säffle-Göteborg?
 
Må bäst!
Kram
Emelie
RSS 2.0