Öland

 
 
Hejsan!
 
Nu är vi tillbaka efter vår semester på Öland. Hade en skön och härlig vecka tillsammans med familjen.
Min mamma, pappa, syster M, syster D och hennes sambo T var också med. Bodde tillsammans i mammas och pappas stora husvagn. Det var riktigt roligt att bo så "nära" då vi inte ses så ofta och man kan passa på umgås, äta och dricka gott, och spela en massa kort. Många kiknande skratt blev det inpå sena natten. Tyvärr var Alve dålig dom första nätterna och skrek sig igenom dom. Det var jobbigt då man inte visste varför han hade ont men han hade troligtvis höstvirus, blåsor under tungan och fötter. Med lite Alvedon och lättsmält mat gick det över efter några dagar.
 
Vi besökte Ölands djurpark, Långe Jan, Borgholm, och Solliden. Solliden är så vackert och det lilla gulliga cafét brevid har en känsla av av man sitter i någons trädgård..
 
Kalmar stad besökte vi också och vi passade på att kolla på föreställningen "Älskling, jag är visst gift?" med bl a Thomas Petterson.
Den var jättebra! Oj, vad mina föräldrar skrattade, tror pappa nästan fällde en glädjetår ;) Passade på att krama om goa Thomas då vi inte setts på ett tag. "Jobbat ihop genom Diggiloo och han är så jordnära och trevlig!  
 
Stannade till i Jönköping sista natten, var sen till Gränna och tog sedan ett sista shoppingstopp i Örebro innan vi kom hem till lilla staden. Åh vad skönt att vara hemma även om vi haft det enormt trevligt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Getterna gillade Tony ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag, mina 2 systrar och Alve blev placerade där av mor och far, lovar ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Med solen i ögonen kan man se såhär bekymrad ut hihi
 
Det var lite bilder från semestern, imorn tänkte jag visa några till!
Sov gott!
Kram
Emelie
 
 
 
 
 

Båttur med goda grannar

 Hej i värmen!
 
Vilken skön värmebölja! Häromdagen var vi ute med våra grannar F och M på en båttur. Gissa vem som vill ha en sådan båt när han blir stor ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Må gott!
Kram
Emelie
 
 

 
 
 
 

Sommar, sol och värme..

                                                            Reunion med min vän Marina i Karlstad
 
 
 
                                                                                  God mat!
 
 
 
 
 
 
 
 
                                  Staketet är uppe och nu målar vi för fullt, blev bra! Min man han kan ;)
 
 

                                                   
 
                                   Muta lilleman med en glass, så går det lättare att fixa med staketet ;)
 
 
 
                                             På besök hos svärfar och C, skönt att ta ett dopp!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                        Denna gulliga men viktiga skylt har vi fått upp vid infarten..
 
 
 
 
 
Ett litet bildregn från veckan som varit, kommer fler men just nu njuter vi av den otroliga värme som kommit :)
Hoppas att ni har en fin sommar so far! Stanna upp och njut!
Kram!
Emelie

Blogg paus..

 
Hej hej!
 
Ni kanske undrar vart jag tagit vägen? Försöker njuta av sommaren mellan familj, jobb och staketmålning så inläggen kommer inte dugga tätt. Det finns inte mycket ork kvar när kvällen kommer men jag lovar att jag kikar in då och då :) Sen blir det mer mot hösten!
 
Måste visa dessa fina som kommit med posten
 
 
 
 
 
 
 
 
Arne Jacobsens Design Letters. Jättefina och tåliga i Melaminplast som jag beställde på Länna Möblers hemsida. Man bestämmer själv vilken bokstav man vill ha så Alve ska få ett A på sin mugg. Perfekt som doppresent! Frakt fritt nu också, kan inte bli bättre ;)
 
Kram!
Emelie
 

Helgen

Hej!
 
Denna helg började med en egen fredagskväll då C var på Filébuffé på stadshotellet med jobbet och Alve sov hos sin farfar och C. Hyrde Les Miserables och jag var helt tagen, den var så bra! Om man gillar musikaler och gillar att det sjungs genom hela filmen så gillar man den här. Jag har hört dom flesta sångerna flera ggr men inte sett historien bakom. Grät i omgångar genom hela filmen, se den!
 
Min farmor, mamma och pappa kom på besök på lördagen och stannade till på söndagen. Alltid lika trevligt!
C och pappa var så duktiga och gjorde ett staket till framsidan medans vi andra gav oss ner på stan. Vi skulle kolla på den pågående stadsfesten men hade inte tur med vädret och fick vända om..Tråkigt!
När "pöjkera" var färdiga så grillade vi och spelade kort till midnatt :)
 
Vi var till "Gammel vala" på söndagen på "Hantverksmässan". Mina föräldrar och farmor är duktiga näverslöjdare och ville kolla på alla olika sorters hantverk som fanns där. Det var faktiskt bättre än vad jag trodde, mycket fint och mysigt med småstugor man kunde gå in och kika i. Fanns marknadsstånd, lanthandel och t.o.m en egen bank hade dom som dom skötte manuellt :)
Jag köpte mig ett fint litet läderarmband med tenn(?) tråd virkad på. Kan lägga upp det senare. Jag tänkte köpa ett när jag var uppe i Haparanda för några år sen som minne men det blev inte av. Nu sitter det på min handled!
 
Tror att denna helgen har gått i matens tecken för det är det enda jag tagit kort på haha.
Staketet ska ni få se också, det ska målas vitt såklart!
 
 

Luftorkad skinka, brieost, olivolja, en tapenade på oliver och en på soltorkadetomater med grekiskt lantbröd till, fredagsmys!
 
Prinsesstårta!
 
Nybakta bullar!
 
 
Nu har det oljats med träolja i 2-3 lager och grundmålades vitt ikväll.
Sov gott!
Kram!
Emelie
 
RSS 2.0